Gratis verzending boven €35 in NL & BE

Waarom kiezen voor een French Press?

Koffie van een French press is koffie die is gemaakt met behulp van een French press, ook wel een cafetière of cafetière à piston genoemd. Dit is een eenvoudig apparaat dat wordt gebruikt om koffie te zetten door gemalen koffiebonen te laten weken in heet water, gevolgd door het filteren van de koffie met een persplaat en het verwijderen van de gemalen koffiebonen.

De French press is een populaire manier om koffie te zetten omdat het een eenvoudig en laagdrempelig apparaat is om te gebruiken, en het kan een rijke, volle smaak aan de koffie geven. Koffie van een French press & cafetière wordt vaak als een stevige, volle smaak ervaren, en het is een goede keuze voor degenen die van sterke koffie houden. Het is ook een goede optie voor degenen die koffie willen zetten zonder elektrische apparaten of speciale filters te gebruiken.
 

Hoe werkt de French Press?

Als je koffie zet in een French Press moet je beginnen met grof gemalen bonen. Je moet geen hakmolen gebruiken omdat ze niet gelijkmatig malen en ze de bonen warmer maken, waardoor de smaak die je in je kopje wilt hebben wegvalt. Haal de koffiemolen met conische maalschijven of maal je bonen vers in de winkel. Voeg de maling toe in de French Press met zeer heet water en laat het drie tot vijf minuten staan. Druk met de stevige zeef van de cafetière de koffiedik naar beneden en geniet van een heerlijke kopje verse koffie.


Door de verschillen in smaak en manier van zetten met een french press, zal je even moeten wennen aan de nieuwe smaak. Je zult na het ontdekken van de juiste verhoudingen het aroma waarderen en de koffie-oliën bovenop zien drijven. Als je je koffie drinkt, proef je de kleine bonendeeltjes. Koffieliefhebbers houden van deze kwaliteit van smaak en aroma's.

 

Vienna Coffee French Press

Waarom een ​​French Press gebruiken?

Veel mensen geloven dat de French Press de beste koffie maakt. Dit zijn enkele redenen waarom: Papieren filters verwijderen smaak en oliën. Bij het eten van goed voedsel zit de smaak meestal in de vetten en oliën. Papieren filters in druppelmachines absorberen veel van de olie in je koffiedik. De Cafetière neemt de smaak en aroma’s niet op en voegt kleine stukjes koffiedik toe aan de koffie die de smaak doorsijpelt. Hierdoor proef je de overheerlijke smaak van verse koffie nog beter.


Een french press maakt weken mogelijk. Als je een goede kop thee krijgt, gebruik je thee die enkele minuten trekt, afhankelijk van het soort thee. Het eindresultaat is een verrukkelijk kopje thee. Hetzelfde geldt voor koffie via een French Press. Doordat de koffiedik weekt in plaats van een filter, smaakt de koffie nog beter.


Alles ingrediënten zitten in de french press. Het gebruik van een French Press betekent dat alles behalve de gemalen koffie in het kopje zit. Je proeft alle smaken wat bijdraagt ​​aan de beleving waardoor je de koffie met alle vijf de zintuigen proeft.


Er zijn geen onzuiverheden. Wanneer je gemalen koffie koopt en een druppelmachine gebruikt, krijg je onzuiverheden. Ten eerste zijn onzuiverheden afkomstig van de productie en distributie van het merk koffie. Ten tweede komen er onzuiverheden uit de druppelmachine en de manier waarop de koffie wordt gemaakt. Bij een French Press drink je de koffie echter zoals het bedoeld is om gedronken te worden, zonder onzuiverheden en overbodige accessoires.


Je krijgt volledige verzadiging van de maling. De French Press laat je niets van het terrein overslaan. Dit betekent dat je volledige verzadiging van de koffie en oliën krijgt. Een druppelmachine raakt niet alle maling. Door de verzadiging krijgt de koffie een andere smaak dan wat je uit een dripmachine of percolator haalt.
Het is de juiste temperatuur. Een cafetière handhaaft de juiste watertemperatuur gedurende het hele proces, wat een verschil maakt voor de manier waarop de koffie wordt gezet. Druppelmachines en percolators warmen het water vaak snel op en koelen net zo snel weer af, waardoor de juiste temperatuur pas halverwege het proces ontstaat in plaats van gedurende de hele zetcyclus.

 

Tips voor het zetten van koffie in een French Press

Gebruik een grove koffiemaling
Weeg je koffie en water, want koffie heeft verschillende dichtheden. Afrikaanse koffie is bijvoorbeeld meestal dikker dan Zuid-Amerikaanse koffie. Het dichtheidsverschil betekent dat een volumemeting niet zo nauwkeurig zal zijn als een gewichtsmeting.
Maak de maling eerst nat, want je kunt koolstofdioxide uit de maling verwijderen. Dan zal je koffie niet zuur smaken.
Roer het na een minuut verwerking door, want de maling zal naar boven drijven en niet in het water zijn.
Zet vier minuten om de beste smaak van de koffie te krijgen. Gebruik je kookwekker om de vier minuten te tellen.
 
Pers en giet
Als je nog steeds een percolator of druppelmachine gebruikt, moet je een French Press aanschaffen en het verschil in de koffie proeven. Je wilt dan snel je druppelmachine wegzetten en genieten van de lekkerste koffie van je nieuwe French Press.

Nieuwsgierig geworden naar de French Press? Je kunt de dubbelwandige French Press bij ons bestellen en ervaar de perfectie van filterkoffie zelf!

 

Vienna Coffee French Press