Gratis verzending boven €35 in NL & BE

How to: ijskoffie maken met de Vienna Coffee French Press

Vienna Coffee Cold brew

In deze korte blog gaan we je 2 heerlijke en snelle recepten delen van verse ijskoffie dat gemaakt kan worden met onze Vienna Coffee French Press Cafetière. Je hebt er niet veel apparatuur voor nodig en is snel klaar. Zo heb jij binnen no-time een heerlijke ijskoffie gebrouwen met de french press!

Cold Brew ijskoffie met de Vienna Coffee French Press

Benodigdheden:

Stap 1: Koffie malen

  1. Weeg 75 gram koffiebonen af met behulp van een weegschaal.
  2. Maal de koffiebonen tot een medium grofheid met behulp van een koffiemolen.

Stap 2: Bereid de Cold Brew ijskoffie

  1. Voeg de gemalen koffie toe aan de French Press.
  2. Giet (480 ml) koud water over de gemalen koffie.
  3. Roer voorzichtig met een lepel om ervoor te zorgen dat alle koffie gelijkmatig wordt bevochtigd.
  4. Plaats het deksel op de French Press, maar duw de plunjer niet naar beneden.
  5. Laat de koffie minimaal 12 uur (of 's nachts) in de koelkast trekken.
  6. Na het trekken, duw de plunjer langzaam naar beneden om de koffie te scheiden van de gemalen koffie.
  7. Vul een glas met ijsblokjes en schenk de koude koffie erover.
  8. Voeg naar smaak melk en zoetstof toe (bijvoorbeeld 2% melk en maple syrup) en roer goed door. Garneer naar wens met slagroom en sprenkel met cacao.
  9. Serveer direct en geniet van je verfrissende Cold Brew Ijskoffie!

 

Vienna Coffee Cold brew

Brewed ijskoffie met de Vienna Coffee French Press

Benodigdheden:

Stap 1: Koffie malen

  1. Weeg 75 gram koffiebonen af met behulp van een weegschaal.
  2. Maal de koffiebonen tot een medium grofheid met behulp van een koffiemolen.

Stap 2: Bereid de Brewed Iced Coffee

  1. Breng 960 ml water aan de kook met behulp van een waterkoker. Laat het vervolgens 1 minuut afkoelen tot ongeveer 93°C.
  2. Voeg de gemalen koffie toe aan de French Press.
  3. Giet langzaam het hete water over de gemalen koffie, waarbij je ervoor zorgt dat alle koffie gelijkmatig wordt bevochtigd.
  4. Roer voorzichtig met een lepel om de koffie en het water goed te mengen.
  5. Plaats het deksel op de French Press, maar duw de plunjer niet naar beneden.
  6. Laat de koffie 4 tot 5 minuten trekken.
  7. Duw vervolgens langzaam de plunjer naar beneden om de koffie te scheiden van de gemalen koffie.
  8. Vul een glas met ijsblokjes en schenk de warme koffie erover.
  9. Voeg naar smaak melk en zoetstof toe (bijvoorbeeld 2% melk en maple syrup) en roer goed door.
  10. Laat de koffie afkoelen en serveer het gekoeld. Garneer naar wens met slagroom en sprenkel met cacao.
  11. Geniet van je verfrissende Brewed Iced Coffee!