Blogs

French press koffie verhouding
De french press, ook bekend als de cafetière, is een klassieke en populaire zetmethode om koffie te zetten. De french press cafetière wordt voornamelijk thuis gebruikt, maar is dankzij de eenvoud van het brouwen van de koffie ook ideaal om mee te nemen op vakantie of onderweg. Ondanks de eenvoud, is het soms lastig te bepalen hoeveel gram koffiemaling je moet gebruiken ten opzichte van milliliter water. Wat is de ideale french press koffie verhouding? We leggen het je graag uit.
Lees verder
vienna coffee percolator inductie rvs

Koffie brouwen met een percolator kan soms vervelend zijn, maar zodra je door hebt hoe je de perfecte koffie zet met de percolator wordt ieder kopje genieten.

Niets gaat boven de rijke smaken van koffie uit een percolator, zoals uit de Vienna Coffee percolator. De sterke smaak van de verse koffie is perfect om zo te drinken, of om te gebruiken voor een cappuccino of latte.

Gelukkig hoef je zelf niet alles uit te zoeken en te ontdekken. In dit artikel vertellen we je de 10 meest voorkomende problemen die voor komen bij een espressopotje, en hoe je deze kunt oplossen.

Lees verder
Percolator vs. French Press
Ben je een gepassioneerde koffieliefhebber op zoek naar de perfecte zetmethode? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van de percolator en de French press. Beide methoden bieden unieke voordelen en smaakprofielen die je koffie-ervaring naar een hoger niveau tillen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de percolator en de French press, vergelijken we ze grondig en helpen we je de juiste keuze te maken. Ontdek welke methode het beste bij jou past!
Lees verder
Vienna Coffee Percolator
Met de percolator kun je de essentie van traditionele koffiebereiding ervaren. Het zetten van koffie met een percolator kan een rustgevend en bevredigend proces zijn, waarbij je de controle hebt over elke stap. Vergeet niet te experimenteren met verschillende koffiesoorten en maalgraden om je eigen perfecte kopje koffie te vinden. We hopen dat je deze klassieke koffiebereidingsmethode een kans geeft en geniet van het resultaat.
Lees verder