Gratis verzending NL & BE | Voor 17:00 Besteld, Morgen in Huis

Tutorial: Koffie zetten met een French press

French Press koffie is compact en zwaar, maar heeft toch zijn eigen soort elegantie. Zoals bij elke methode zit het hem in de details: om de koffie volledig tot expressie te brengen, overschenk je de koffie onmiddellijk na het zetten, zodat de koffie niet bitter of kalkachtig wordt. Schenk de koffie dan in en geniet van deze heerlijke kop koffie die rijk van smaak is. Het brouwen duur slechts vier minuten.

 
Stap 1
Breng genoeg water aan de kook om de french press mee te vullen. Voor de 1 liter french press van Vienna Coffee is dit 700 ml water.

Terwijl het water aan het opwarmen is heb je tijd om de koffiebonen te malen. Dit kan je doen met een koffiemolen. Voor een french press gebruik je het liefst een grove, gelijkmatige maling. We raden je aan om te starten met een 1:12 koffie-naar-water ratio. Als je 700ml water hebt gebruikt, is dit 58gram koffiemaling.

 

Fresh coffee beans

Stap 2
Om te beginnen, schenk een dubbele hoeveelheid water op je koffiemaling. Als je bijvoorbeeld 58gram koffiemaling in de french press hebt zitten schenk je hier 116ml water op.
 
Stap 3
Roer de maling voorzichtig om met een koffielepel of roerstokje. Laat de koffie 30 seconden ‘bloeien’.
 
Stap 4
Giet het resterende water erbij en plaats het deksel voorzichtig op de french press. Druk nog niet in. Laat de koffie vijf minuten trekken. Stel hiervoor bij voorkeur een timer in, zo wordt de koffie niet te bitter en kan je blijven experimenteren met de tijd om achter je ideale smaak te komen.
 
Stap 5
Druk langzaam en gelijkmatig op de plunger van de French press om de koffie te filteren. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt, anders kan de filter scheuren en de koffie zal bittere smaken bevatten. Als het moeilijk is om te persen, betekent dit dat je maling te fijn is; als de plunjer onmiddellijk op de grond "ploft", betekent dit dat uw maling te grof is. De goede plek, qua druk, is 15-20 pond. Weet je niet zeker hoe dit voelt? Probeer het uit op je weegschaal.

Schenk de koffie in een warmtebestendig glas of mok en geniet ervan! Kies zelf het aantal gram koffiebonen in verhouding met het water voor je gewenste hoeveelheid koffie
 
Geniet van je koffie!